torstai 9. helmikuuta 2012

Muista olla verkkoshoppailussa tarkkana, aina!

Halusin kirjoittaa kyseisestä aiheesta, koska se on mulle todella ajankohtanen. Koskee tätä hetkeä, kun odotan s-postiin vastausta. Kuinka todelliselta teistä kuullostaa tää tilanne:
-Yksityinenmyyjä myy Nikonin D5100 perus objektiivilla, joka on 2kk vanha, hintaan 400e sis pkulut ja postivakutuuksen.
-Kamera on kuitenkin ollut myynnissä jo viikon noin alhaisella hinnalla.
-Myyjä myy kameran, koska ei osaa kuullemma käyttää sitä.
-Kysyin mistä kamera on ostettu, vastaus oli "verkkokaupasta." Ja ei, kyseessä ei pakolla ole se tuttu ja turvallinen verkkokauppa.com, vaan se saattaa olla olematon verkkokauppa.
-Ilmoituksessa sanotaan, että kamera on käyttämäyön, mutta s-postissa selviää, että kameraa on käytetty paristi.
-Puhelinliittymä on prepaid, eikä viesteihin saa vastausta, ainoastaan s-postiin.
-S-posteissa on huolimattomuusvirheitä, vaikka osoitteen mukaan arvioisin, että myyjä on yli 30 vuotias.

Äsken laitoin kysymystä sitten, käykö postiennakko. En todellakaan anna rahoja suoraa tilille. Onhan mulla tilinumero kyllä, joten poliisi saa selville henkilöllisyyden tarvittaessa, mutta kyseinen henkilö saattaa asua ulkomailla, jolloin suomen poliisi ei voi oikein mitään tehdä. Sinne menis siis 400e että baibai vaan. Myöskin vastausta miettii kyseinen myyjä nyt aika pitkään. Mun tarjousviestiin hän kyllä vastasi heti.

Onneksi oon aina ollut kuitenkin fiksu ja varovainen netissä ja tässäkintapauksessa ei kestänyt kauaa, kun hälytyskellot alkoivat soimaan.

Luin myös netisä, miten saattaa tunnistaa huijarin:
-Myyjä hoputtaa kaupantekoon
-Tarjous on liian hyvä ollakseen totta
-Postiennakkoon ei suostuta (okei, tää on yksityisillä muutenkin yleistä)

ja lainaus Digikamera.net-sivustolta: "Aika yksinkertaisin periaattein selviää kunnialla kaupoista. Jollet tunne myyjää, älä lähetä rahaa etukäteen tilille. Jos maksat postiennakolla, niin pyydä myyjä merkitsemään, että paketin voi postissa avata tarkistamista varten. Jos mahdollista, niin nouto."
Onko teillä joskus ollut fiilistä, että teitä koitetaan huijata netissä vaikka nyt joissain kaupoissa?"

Mites te? Onko teillä joskus hälärit alkanut soimaan, kun olette olleet ostamassa jotakin tuotetta?

3 kommenttia:

  1. Ei tuollaista yksityishenkilöltä ostamisessa ole tullut, mutta mulla on kanssa tässä vähän tilanne päällä.

    Tilasin studiokuvaustarvikkeita neljä viikkoa sitten verkkokauppa.comista, ja kaikkia muita tuotteita oli saatavilla, paitsi yhtä. No, sivuilla luki arvioitu toimituksen kesto (tässä tuotteessa) 1-2 viikkoa. Ajattelin että no kahden viikon päästä pitäisi alkaa tulemaan ilmoitusta että paketti on nyt valmis lähetettäväksi. Kahden viikon päästä mitään ei kuulunut, laitoin s-postia verkkokauppa.comiin.

    Päivän päästä vastattiin että menee toisen 1-2 viikkoa. Viime viikolla kysyin että osaavatko arvioida koska tulisi. Sanottiin että ensi viikon (eli tämän viikon) puolivälissä pitäisi paketin olla lähetysvalmis. Ei tällä viikolla kuulunut mitään, laitoin s-postia. Sanoivat että ensi viikon puolessavälissä pitäisi tulla minulle. Kun olen kysynyt viivästyksen syytä, sanovat että ongelma on toimituksessa.

    Tiedä sitten, onko ulkomaan vai kotimaan toimituksessa ongelmia, sitä eivät kertoneet. Voisivat vain informoida paremmin, näitäkään tietoja en olisi saanut jos en olisi itse ottanut yhteyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onneksi verkkokauppa.com on turvallinen kauppakumppani. Toisaalta, tilanne on täysin ymmärrettävä, sillä tuotetta ei ole ollut varastossa, jolloin tuotteen saapuminen kauppiaalle saattaa oikeasti kestää. itse olen ollut tukussa harjottelussa, niin tiedän millaista sotaa se saattaa olla kaupan ja tukkumyyjän välillä.

      Joten musta ei oo mitään syytä huoleen, kun kuitenkin suomalainen luotettava kauppa. :) Malttia vaan kehiin!

      Poista
    2. Tiedän että tuotteeni tulee, harmittaa vain kun ei ole ilmoitusta tullut kestosta ellen olisi kysynyt. Mutta kyllä se kohta tulee :)

      Poista

nakkaa kommentti iha rohkeesti vaan!